Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Ammattikirjalöytöjä ONNISTUJAN ALEVIIKOILTA

Varaa paikkasi ilmaiseen webinaariin!Näin tuet nepsy-oireista lasta ja nuorta arjessa -ilmaiswebinaari
Keskiviikkona 7.9.2022 klo 18-19.15 Zoomissa


Neuropsykiatriset vaikeudet, kuten ADHD, autismikirjon häiriö ja tic-häiriöt, koskettavat suurta osaa väestöstä. Nepsy-vaikeudet hankaloittavat tunteiden, tarkkaavuuden ja toiminnanohjauksen säätelyä, ja voivat hoitamattomana vaikuttaa lapsen kehitykseen, koulusuoriutumiseen ja mahdollisuuksiin elää täyttä elämää. On tärkeää, että nepsy-oireinen henkilö tunnistaa omat voimavaransa ja vahvuutensa ja löytää keinot sujuvan arjen hallintaan.

Tässä kasvattajille ja ammattilaisille suunnatussa webinaarissa pääset kuulemaan, miten uusi Nepsy-opas auttaa vastaantulevien haastavien tilanteiden selvittämisessä, ja saat myös vinkkejä toimivaan arkeen nepsy-oireisen lapsen ja nuoren kanssa. Lisäksi saat käytännönläheistä tietoa resilienssin aakkosista, eli kyvystä selvitä vastoinkäymisistä. Webinaarin lopuksi käsitellään myös, mitä on aistiesteettömyys ja miksi siihen on tärkeää kiinnittää huomiota. Saat tietoa aistiesteettömyyden kartoittamisesta ja aistiesteettömien tilojen luomisesta.

Webinaarin vetävät FM, erityisopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja ja Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuula Savikuja, KM, erityisopettaja ja ratkaisukeskeisten neuropsykiatristen valmentajien kouluttaja Piia Virtanen sekä KM, työnohjaaja ja neuropsykiatrinen valmentaja Hanna Hannukainen.

Webinaarin aikataulu:
n. klo 18.00—18.20 Tuula Savikuja: Uusi Nepsy-opas ja vinkit Nepsy-tähden arkeen
n. klo 18.20—18.40 Piia Virtanen: Resilienssin aakkosia
n. klo 18.40—19.00 Hanna Hannukainen: Mitä on aistiesteettömyys ja miksi siihen on tärkeää kiinnittää huomiota?
Webinaarin päätteeksi luennoitsijat vastaavat osallistujien kysymyksiin.

Webinaarin luennoitsijat ovat Nepsy-opas - Tukea neuropsykiatrisiin haasteisiin -kirjan kirjoittajia. Opas tarjoaa tutkittua tietoa neuropsykiatrisista oireyhtymistä ja hyviä käytänteitä arjen eri tilanteisiin. Hyödynnä Nepsy-oppaan webinaaritarjous 15.9. mennessä täällä.

Webinaarista tulee myös tallenne katsottavaksi nettisivuillemme.
Katso webinaaritallenteet!


Tunnetaidot toimivan tiimin työkaluna - kaikille katsottavissa 21.8.2022 asti
Miten omaa tunneälyään voi kehittää? Miten kunkin tiimin jäsenen vahvuudet saadaan tukemaan tiimin toimivuutta? Miten tiimi saadaan toimimaan innostuneesti yhteisen tavoitteen eteen?

Erinäiset päätökset ja linjaukset tehdään sosiaali- ja terveysalalla tiimeissä. Jos asioista ei keskustella avoimesti, tiimityö ei toimi eikä haastavien tilanteiden käsittely suju. Moni tiimi kärsii myös vuorovaikutustaitojen puutteesta. Jotta tiimi olisi toimiva, tarvitaan tiimiälyä, tunneälyä ja kohtaamisen taitoja. Kun kunkin vahvuudet saadaan tiimissä näkyviksi, ryhmä muodostuu enemmän kuin osiensa summaksi.

Tällä webinaaritallenteella käsitellään toimivan tiimin rakennusaineita ja tiimin jäsenten eri rooleja. Webinaarissa käydään läpi myös hyväksi havaittuja harjoituksia ja arjen esimerkkejä erilaisista tiimitilanteista. Ymmärtämällä erilaisia mieltymyksiä ja työskentelytyylejä tiimin keskinäinen arvostus kasvaa.

Webinaarin vetää sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppänen, joka on työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä. Hän on moninaisten työrooliensa myötä saanut tarkkailla tiimien toimivuutta useista näkökulmista. Marilta ilmestyy webinaarin aiheesta teos Näin selviät tiimin jäsenenä — Tunnetaidot työkaluna sosiaali- ja terveysalalla. Hän on aiemmin kirjoittanut myös suositun teoksen Tunnetaidot voimavarana — Opas sosiaali- ja terveysalalle.Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi?Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tällä webinaaritallenteella kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä on ilmestynyt aiheesta teos Terapian tarpeessa? - Lyhytterapeuttinen itsehoito.
Mielen voimavarat vaativiin aikoihin -webinaaritallenne
Elämään on vaikea asettua, jos kartta tai kompassi katoaa. Mitä epävarmempia aikoja eletään, sitä suuremmaksi selkeyden kaipuu kasvaa. Mihin kannattaa sitoutua, mihin laittaa voimansa? Ja mistä vastauksia tulisi etsiä?

Maailman tapahtumat vievät helposti mukanaan, stressaavat, kuormittavat ja hajottavat ajatukset. Vastavoima löytyy kuitenkin läheltä: omasta näkemyksestä, itse valitusta suunnasta ja tietoisista askelista sen pitämiseksi.

Tässä webinaarissa keskitytään niihin askeliin, joiden kautta voit palauttaa tasapainosi kerta toisensa jälkeen. Kun pääset tasapainoon, pystyt jälleen selkiyttämään myös ajatuksesi ja tekemään niistä toimintaa.

Webinaarin vetää Liisa Uusitalo-Arola, joka on työ- ja organisaatiopsykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Häneltä on ilmestynyt webinaarin aiheesta kirja Suunnassa — Kirja sinulle, joka haluat selkeyttä elämääsi. Teos on jatkoa Liisan suosituille Uuvuksissa-kirjoille.

Kirjakerhomme jäsenille on saatavilla lisää työhyvinvointiwebinaarien tallenteita. Tallenteet löytyvät sisäänkirjautumisen jälkeen verkkopalvelusta sekä Oma tili -osiosta Jäsenedut-kohdan alta.


Välitämme myös kouluttajia tilauksesta!

Monet koulutukset järjestyvät myös webinaarina, jolloin tarvitset vain jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin. Koulutuksia järjestyy muun muassa tunnetaidoista:

Mari Seppänen: Tunnetaidot voimavarana sosiaali- ja terveysalalla


Miten voidaan käsitellä arjen asiakastyössä koettua stressiä ja kuormitusta? Millainen merkitys tunnetaidoilla on niin asiakkaiden kuin kollegoiden kohtaamisessa? Miten työn merkitykselliseksi kokeminen vaikuttaa työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen? Varaa työyhteisöllenne sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppäsen tunnetaitoja käsittelevä koulutus!

Mari kouluttaa myös erilaisista hoitotyön aiheista, kuten lääkehoidosta.Liisa Ahonen: Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin ja Tunnekasvatus

KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen tarjoaa Ratkaisuja haastaviin kasvatustilanteisiin -koulutuksessa käytännönläheistä tietoa ja ohjeita, kuinka haastaviin kasvatustilanteisiin voidaan tarttua päiväkodin arjessa.

Tunnekasvatuskoulutuksessa taas saatte runsaan tietopaketin lapsen sosiaalis­-emotionaalisesta kehityksestä ja sen tukemisesta konkreettisten, kokemuksellisten harjoitusten avulla.
Olen apunasi!


Jos kiinnostuit koulutuksistamme ja haluat järjestää koulutuksen työyhteisöllenne, voit ottaa minuun yhteyttä. Tarjouksen kysyminen ei sido mihinkään.

Kerro viestissäsi seuraavat tiedot, jotka toimivat tarjouksen pohjana ja auttavat asian selvittelyssä:
• Koulutuksen toivottu aihe ja kouluttaja
• Arvioitu osallistujamäärä
• Koulutuksen kesto. Tavallisimmat kestot 3 tai 6 h, mutta myös räätälöidyt ajat järjestyvät
• Toivottu ajankohta. Miten pian toivotte koulutuksen järjestyvän? Olisiko se arkena vai lauantaina? Päivällä vai illalla?
• Sijainti. Toteutetaanko koulutus paikan päällä vai webinaarina? Webinaaritoteutusta varten tarvitset jonkin webinaarialustan (Teams, Zoom, tai muu vastaava) koulutuksen toteuttamiseksi. Tilauskoulutuksessa toimitte itse koulutuksen järjestäjänä, ja vastaatte mm. koulutuksen teknisestä toteutuksesta.

Mikäli toivomaasi koulutusaihetta ei löydy listauksestamme, ota yhteyttä ja kerro, millaista koulutusta tarvitsette, niin selvitän, löytyykö meiltä aiheeseen sopiva kouluttaja.

Mari Puttonen
Koulutuskoordinaattori
Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)sosiaalialantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.