Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme

Onnistujan kauden kirja: Mieletön häiriö

Mieletön häiriö -teoksessa uudistetaan tapoja, joilla apua tarvitseva ihminen kohdataan.

Kauden kirjassasi kysytään, miksi emme pysty kunnolla auttamaan ihmisiä, joiden määrittelemme kärsivän mielenterveyden häiriöistä. Syitä on haettu muun muassa palvelujärjestelmän rakenteesta, hoitomenetelmistä ja puutteellisista resursseista. Todennäköisesti kyse on monen asian summasta.

Tässä mielenkiintoisessa kirjassa tarkastellaan, miten tiettyjä ilmiöitä on alettu kutsua mielenterveyden häiriöiksi ja mikä vaikutus sillä on ollut siihen tapaan, jolla ihmisiä on pyritty auttamaan. Samalla käydään esimerkein läpi, mitä tieteellisiä, eettisiä ja hoidollisia ongelmia tällaisesta lähestymistavasta on seurannut ja miksi näitä ongelmia ei ole pyritty psykiatriassa aktiivisesti ratkaisemaan.

Teoksessa esitetään, miten lähestymistavan uudistamalla mullistuu myös tapa, jolla apua tarvitseva ihminen kohdataan. Lähestymistavan muutoksella on ratkaiseva merkitys selviytymisen ja hyvinvoinnin kannalta. Samalla palvelujärjestelmä kehittyy niin, että hoidon tuloksellisuus parantuu.

PsT TOMI BERGSTRÖM on kansainvälisesti tunnettu psykoosin verkostokeskeisten hoitomallien tutkija, joka on ollut mukana laatimassa muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n uusia ohjeistuksia mielenterveyshoidon kehittämiseksi. Hän toimii tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella ja psykiatrisen sairaalan psykologina Torniossa. Tomin kuva: Heidi Strengell.

NÄYTESIVUT

Kauden kirjan hinta 29 € (norm. 39 €) + postikulut 4,90 €

JÄSENEMME! Jos et halua kauden kirjaa voit perua kirjan lähettämisen tällä sivulla sisäänkirjautumisen jälkeen. Kirjan viimeinen peruutuspäivä on 31.1.

AJANKOHTAISTA: ONNISTUJAN ALEVIIKOT


Tammikuun kaksi viimeistä viikkoa ovat ammatillisen kehittymisen juhlaa! Saat ammattikirjojamme 17.-30.1. välisenä aikana normaalia edullisemmin ja osasta valikoimaa jäsenet saavat vielä puolet hinnasta pois. Yli 30 euron ostokseen Tärkeintä tänään -kirja. Tästä ostoksille.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, ota yhteys tai lähetä viesti.

Kauden kirja lähetetään jäsenille automaattisesti. Viimeinen peruutuspäivä on 31.1.2022

Ilmestyy 1.2.2022
Mieletön häiriö

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 35,00 €
JÄSENTARJOUS 29,00 €
Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,00 € Ostoskorissa 0 kpl
Ilmestyy 1.2.2022
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-208-0
  • Nidottu, 223 sivua
  • Tilausnumero 134082305

Tomi Bergström

Mieletön häiriö

Psykiatrian ongelma ja sen ratkaisu

Miksi emme pysty kunnolla auttamaan ihmisiä, joiden määrittelemme kärsivän mielenterveyden häiriöistä? Syitä on haettu muun muassa palvelujärjestelmän rakenteesta, hoitomenetelmistä ja puutteellisista resursseista. Todennäköisesti kyse on monen asian summasta — eikä vähiten siitä, mistä lähtökohtaisesti ajattelemme mielenterveyden häiriöissä olevan kyse.

Mieletön häiriö -kirjassa tarkastellaan, miten tiettyjä ilmiöitä on alettu kutsua mielenterveyden häiriöiksi ja mikä vaikutus sillä on ollut siihen tapaan, jolla ihmisiä on pyritty auttamaan. Samalla käydään esimerkein läpi, mitä tieteellisiä, eettisiä ja hoidollisia ongelmia tällaisesta lähestymistavasta on seurannut ja miksi näitä ongelmia ei ole pyritty psykiatriassa aktiivisesti ratkaisemaan.

Teoksessa esitetään, miten lähestymistavan uudistamalla mullistuu myös tapa, jolla apua tarvitseva ihminen kohdataan. Tällaisella muutoksella on ratkaiseva merkitys selviytymisen ja hyvinvoinnin kannalta. Samalla palvelujärjestelmä kehittyy niin, että hoidon tuloksellisuus parantuu.

Mikäli psykiatrian lähtökohdista ei keskustella avoimesti ja tutkimustietoon pohjautuen, ei ongelmia pystytä myöskään aidosti ratkaisemaan. Mieletön häiriö ravistelee vakiintuneita käsityksiä ja herättää pohtimaan ihmisenä olemisen eri puolia.

PsT Tomi Bergström on kansainvälisesti tunnettu psykoosin verkostokeskeisten hoitomallien tutkija, joka on ollut mukana laatimassa muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n uusia ohjeistuksia mielenterveyshoidon kehittämiseksi. Hän toimii tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella ja psykiatrisen sairaalan psykologina Torniossa.

Vaihtoehtoiset kirjat

TARJOUS 29,00 €
JÄSENTARJOUS 24,50 €
Normaalihinta 32,00 € Normaali jäsenhinta 29,00 €
TARJOUS 29,00 €
JÄSENTARJOUS 26,50 €
Normaalihinta 32,00 € Normaali jäsenhinta 29,00 €
TARJOUS 29,50 €
JÄSENTARJOUS 26,50 €
Normaalihinta 32,00 € Normaali jäsenhinta 29,00 €
TARJOUS 29,00 €
JÄSENTARJOUS 24,50 €
Normaalihinta 32,00 € Normaali jäsenhinta 29,00 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.