Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Ammattikirjalöytöjä ONNISTUJAN ALEVIIKOILTA


Tunnetaidot voimavarana sosiaali- ja terveysalalla -koulutus


Miten voidaan käsitellä arjen asiakastyössä koettua stressiä ja kuormitusta? Millainen merkitys tunnetaidoilla on niin asiakkaiden kuin kollegoiden kohtaamisessa? Miten työn merkitykselliseksi kokeminen vaikuttaa työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen? Tilaa työyhteisöllenne Mari Seppäsen tunnetaitoja käsittelevä koulutus!


Tunnetaidot ovat korvaamaton työväline erityisesti ihmisten parissa työskenteleville. Tutkimukset osoittavat, että tunneälykkäät hoitajat selviytyvät ja jaksavat työssään muita hoitajia paremmin. Tunnetaidot auttavat ottamaan etäisyyttä omiin tunteisiin ja arvioimaan, miten kannattaa toimia. Tunnetaitoja voi harjoitella, ja hyvistä tunnetaidoista muodostuu merkittävä voimavara myös omalle jaksamiselle.

Tunnetaitojen avulla voi ymmärtää omien tunteiden merkitystä, säädellä kuormittavia tunteita ja suhtautua toisten kokemiin tunteisiin rakentavasti. Tunteiden havaitsemisessa ja tunnistamisessa auttaa oman kehon reaktioiden havainnointi sekä niiden hyväksyvän kohtaamisen harjoittelu.

Koulutuksesta sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset saavat tietoa, miten he voivat tunnistaa työtä ohjaavia tunteita ja vahvistaa omia tunnetaitojaan.


Marilta on ilmestynyt koulutuksen aiheesta kirja Tunnetaidot voimavarana - Opas sosiaali- ja terveysalalle. Voit pyytää tarjousta kirjasta koulutuksen yhteydessä.

Mari kouluttaa lisäksi muun muassa näistä hoitotyön aiheista:

• Lääkehoidon asiantuntijuus
• Apua ja tukea lääkehoitosuunnitelmien laadintaan tai laatutyön johtamiseen
• Organisaation laatu ja sen kehittäminen
• Lääkehoidon osaamisen kehittäminen ja vaikuttavuuden mittaaminen
• Vammaistyön, mielenterveys-/päihdetyön sekä varhaiskasvatuksen lääkehoito
• Ekspressiivisen taideterapian ja luovien menetelmien hyödyntäminen hoitotyössä tai elämän eri tilanteissa

Kouluttaja:

Sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppänen on työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla vuodesta 1998 niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä. Hän on laaja-alainen asiantuntija, joka innostaa kehittämään omaa ammatillisuutta työvälineenä alalla, joka ottaa mutta myös antaa paljon.

Haluatko tilata koulutuksen työyhteisöllesi?

Kerro minulle osallistujamäärä, toivottu ajankohta ja paikkakunta, jolle suunnittelet koulutusta — teen sinulle tarjouksen. Koulutus on saatavilla myös webinaarina, jolloin tarvitset toteutusta varten jonkin webinaarialustan, kuten Teamsin. Ota yhteyttä:

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelu
mari.puttonen(at)sosiaalialantietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.