Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Aivoblues
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 36,90 €
JÄSENTARJOUS 24,90 €
LIITTYMISHINTA 4,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2023
  • ISBN 9789511451068
  • Sidottu, 208 sivua
  • Tilausnumero 636887176

Anders Hansen

Aivoblues

Miksi voimme huonosti, vaikka kaikki on hyvin

Oivaltava myyntimenestys osoittaa, että ahdistus ja masennus ovat mielen puolustusmekanismeja.

Jatkuvasti muuttuvat ja erittäin dynaamiset ihmisaivot koostuvat 86 miljardista solusta ja vähintään 100 000 miljardista yhteydestä. Niiden muodostama monimutkainen verkosto ohjaa elimistön toimintaa ja käsittelee, tulkitsee sekä priorisoi aistien välittämää loputonta aistivirtaa.

Aivot voivat varastoida tietoa yhtä paljon kuin 11 000 kirjastoa täynnään kirjoja — niin paljon tietoa muistiin mahtuu. Aivot löytävät olennaisen tiedon sekunnin murto-osassa, vaikka se olisi pantu talteen vuosikymmeniä aiemmin, ja yhdistävät sen kulloiseenkin kokemukseen.

Jos aivot siis pystyvät kaikkeen tähän, miksi ne eivät pysty takaamaan niinkin yksinkertaista asiaa kuin jatkuvaa hyvää oloa? Miksi aivot pyrkivät yhtenään kampittamaan tunne-elämämme?

Henkisestä pahoinvoinnista on helppo syyttää aivoja ja niiden häiriöitä, mutta ahdistus ja masennus kuuluvat elämään. Ne kertovat myös menneisyydestämme, jolloin esi-isiemme piti varautua nälkään ja tauteihin. Aivotutkija Hansenin mielestä ihmistä ei ole edes tehty olemaan onnellinen.

Aivoblues osoittaa monin esimerkein, miten mieli toimii ja kuinka liikunta tukee aivoterveyttä. Kun olonsa tuntee riittävän hyväksi, ymmärtää hankalien tuntemusten dynamiikkaa ja osaa hallita niitä. Supersuositun Aivovoimaa-teoksen tekijä kehottaa pitämään huolta aivoista - ja lopettamaan onnen jatkuvan jahtaamisen.

Uskon pahoinvoinnin hyvinvoinnin keskellä johtuvan siitä, että olemme unohtaneet olevamme biologisia olentoja. Olemme unohtaneet, mitkä asiat lisäävät hyvinvointia. Siksi käsittelen tunne-elämää ja mielialaa aivojen näkökulmasta ja tarkastelen sitä, miksi aivot toimivat kuten toimivat. Tavattuani tuhansia potilaita olen käsittänyt tämän tiedon tärkeyden. Se auttaa ymmärtämään, mihin kannattaa keskittyä voidakseen mahdollisimman hyvin. Tieto auttaa ymmärtämään omaa mieltä ja suhtautumaan itseen lempeämmin.
Anders Hansen

SISÄLLYSLUETTELO
Miksi voimme huonosti, vaikka kaikki on hyvin?
1. Selviytyjät
2. Miksi tunteita on olemassa?
3. Ahdistus ja paniikki
4. Masennus
5. Yksinäisyys
6. Liikunta
7. Voidaanko nyt aiempaa huonommin?
8. Kohtalovaisto
9. Onnellisuusansa
Jälkisanat
Kymmenen tärkeintä ajatustani

"Anders Hansen on tärkein ja ansioitunein julkinen kouluttajamme. hänen kristallinkirkas, selkeä tekstinsä ei karta vaikeita kysymyksiä, kun hän kirjoittaa evoluutiosta ja aivoista sekä siitä, miksi monet meistä kokevat voivansa niin huonosti. mielestäni loistava ja hyvin informatiivinen."
— David Lagercrantz  • 2023
  • ISBN 9789511451068
  • Sidottu, 208 sivua
  • Tilausnumero 636887176

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.