Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kuhiseva mieli
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 34,90 €
JÄSENELLE 26,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • ISBN 9789524032742
  • Sidottu, 280 sivua
  • Tilausnumero 636590324

Karita Palomäki

Kuhiseva mieli

Nainen ja adhd

Kuhina. Aivojeni jatkuva, ahkera kuhina. Aivojeni ja koko kehoni sisäinen kuhina.

Joku kutsuu kokemaansa kuhinaa aivojen monikaistaiseksi moottoritieksi, joka ei rauhoitu kuin nukkuessa. Näin minäkin olen asian kokenut. Joku kutsuu kuhinaa jatkuvaksi sisäiseksi levottomuudeksi tai kaaokseksi, joka pakottautuu vähän väliä purkautumaan kehosta ulos jalan vispaamisena tai tärisyttämisenä, kynsivallien nyppimisenä, ihon nysväämisenä, raapimisena, hiusten sormeiluna, siis ihan minä tahansa kehon pienenä tai suurena liikkeenä ja tarpeena vaihdella jatkuvasti asentoa. Katse voi karata ja vaellella. Niin, ja yhtäkkiä voi tulla tarve puhua, keskeyttää toinen polveilevalla puheella, jossa lopulta ei tunnu olevan päätä eikä häntää.
Ote kirjasta

Sisäisesti liian vilkas?

Kuhiseva mieli — nainen ja adhd kuvaa, millaisia piilossa olleita haasteita on ADHD-tyyppisesti oireilevilla naisilla, ja antaa välineitä oireiden tasapainottamiseen.

Tyttöjen ja naisten ADHD:ta ei tunnisteta yhtä hyvin kuin poikien. Monet peittelevät erilaisuuttaan, ja elämää leimaavat monenlaiset sisäiset ja ulkoiset kaaokset. Miten sitten voi tunnistaa itsessään piirteet, joiden syy on ADHD eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö tai kenties ADT eli aikuisiässä syntynyt keskittymishäiriö?

Kirja paneutuu nimenomaan naisten kokemuksiin. Se selittää, miten hermosto synnynnäisesti toimii ADHD-piirteisillä. Kun ymmärtää, miten juuri minun aivoissani ja hermostossani piirteet ilmenevät, voi kirjan avulla löytää konkreettisia keinoja, joilla omaan toimintaansa voi vaikuttaa.

Ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehtynyt fysioterapeutti Karita Palomäki sai itse viisikymppisenä ADHD-/ADD-diagnoosin. Hänen myötätuntoinen ja vertaistuellinen otteensa rohkaisee lukijaa olemaan itselleen armollinen, ymmärtämään kuhisevaa mieltään ja hyväksymään piirteensä. Kirjan kokemustarinat ja valaisevat esimerkit johdattavat kulkemaan kohti tasapainoisempaa elämää.

  • 2024
  • ISBN 9789524032742
  • Sidottu, 280 sivua
  • Tilausnumero 636590324

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.