Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Traumainformoitu työote
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 29,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2., päivitetty painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-494-7
  • Nidottu, 301 sivua
  • Tilausnumero 636589801

Johanna Linner MatikkaTiia Hipp (toim.)

Traumainformoitu työote

”Suljin pois monta vuotta, en halunnut käsitellä näitä. Häpeä pitää ylivireisenä, suorittajana.”

Ihmistyössä kohdataan päivittäin asiakkaita, joilla on elämänhistoriassaan erilaisia vaikeita ja traumaattisia kokemuksia. Näiden elämänkokemusten ymmärtämiseen tarvitaan tutkimukseen perustuvaa tietoa ja osaamista, jotta haavoittavien kokemusten seuraukset osataan huomioida kohtaamisissa ja vältetään lisävaurioiden syntymistä.

Traumojen hoidossa on aina säästetty, vaikka tosiasiassa monet asiat eivät tuota yhtä paljon kustannuksia kuin traumatisoitumisen hoidon laiminlyönti.

Traumainformoitu työote edistää asiakkaan hyvinvointia, vaikeuksista selviytymistä ja toipumista. Tällöin kohtaamisen keskeisenä lähtökohtana on turvan tunteen vaaliminen ja vahvistaminen. Kun asiakas saa tarkoituksenmukaista tukea ja tietoa, hän alkaa ymmärtää haitallisten elämänkokemustensa vaikutuksia mutta löytää myös toipumisen toivon.

Kirjassa tarkastellaan muun muassa erilaisia elämänkriisejä, lapsuusajan haitallisia kokemuksia, lähisuhteissa koettuja väkivaltakokemuksia, traumatisoitumista, toipumisen edellytyksiä ja resilienssin tukemista arjessa. Teos tarjoaa vankan tietopaketin sosiaalityön, terveydenhuollon ja kasvatusalan ammattilaisille. Kirjan sisällöt rikastuttavat arjen työtä sekä vahvistavat ihmistyössä jaksamista. Kirjan uusintapainokseen on tehty ajankohtaisia päivityksiä ja lisätty psykiatrian erikoislääkäri, kouluttajapsykoterapeutti Anne Pelkosen kirjoittamat toisen painoksen loppusanat.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset mutta myös kasvattajat ja vapaa-ajan ja virkistystoimen toimijat sekä mitä suurimmassa määrin uusien hyvinvointialueiden johtajat, kehittäjät ja päättäjät tarvitsevat ymmärrystä siitä, mikä kestävää hyvinvointia nakertaa ja miten pahoinvointia voidaan ennaltaehkäistä, hoitaa ja purkaa. Nämä kysymykset ovat kriittisiä niin kestävän talouden kuin sosiaalisesti kestävän tulevaisuuden näkökulmasta. Traumainformoitu työote on tapa hahmottaa pahoinvoinnin syitä ja seurauksia laajasti koko ihmisyyden olemus huomioiden. Tämä on kirja, jonka olisimme itse halunneet saada käsiimme silloin, kun lähdimme opiskelemaan ihmistyön ammattilaisiksi. Toivotamme teille kaikille innostavia, koskettavia, puhuttelevia ja inspiroivia lukuhetkiä!
Johanna ja Tiia

Johanna Linner Matikka (YTM) on sosiaalialan moniosaaja, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt järjestökentällä sekä julkisella sektorilla asiakastyössä ja asiantuntijana. Väitöskirjatutkimuksessaan hän tutkii lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden toipumista ja turvan uudelleen rakentumista.

Tiia Hipp (YTM) on erikoissosiaalityöntekijä ja kouluttaja. Hän on työskennellyt sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä lastensuojelun asiakastyössä ja asiantuntijatehtävissä järjestökentällä ja julkisella sektorilla. Hän opiskelee parhaillaan traumapsykoterapeutiksi.

Muut kirjoittajat ovat tunnettuja sosiaalialan, psykologian, psykiatrian ja lääketieteen asiantuntijoita.


"Mitä kirja voisi antaa lasten ja perheiden kanssa työskenteleville?
Kirja tarjoaa laajan, moniäänisen ja rikkaan tietopaketin ammattilaisille traumainformoidusta työotteesta. Siinä esitellään emotionaalisen trauman teoriaperusta, trauman hoitoa ja toipumisen edellytyksiä sekä pahoinvoinnin juurisyitä useista eri näkökulmista. Lisäksi kirjassa on esillä ammattilaisen oman kasvuhistorian vaikutukset ja työssä jaksamisen kysymykset. Suosittelen kirjaa kaikille ammattilaisille ja alan opiskelijoille, se antaa varmasti ajateltavaa pitkäksi aikaa."
Parempaa lastensuojelua

  • 2., päivitetty painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-494-7
  • Nidottu, 301 sivua
  • Tilausnumero 636589801

Arvostelut kirjasta Traumainformoitu työote

Mielenkiintoinen

Hyviä näkökulmia traumainformoituun työskentelytapaan. Pidin kovasti!

- Wiltsu79

Ohjaajan työn avainasemassa oleva työote.

Suosittelen lämpimästi. Monien asiakasryhmien ohjaamisessa vaadittavaa perustietoa kohtaamiseen ja historian ymmärtämiseen.

- Susanna

Erittäin monipuolinen teos. Käytettävissä monissa eri työtehtävissä.

- Pirjo

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.