Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Katumisen taito
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 37,90 €
JÄSENELLE 32,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-446-6
  • Nidottu, 279 sivua
  • Tilausnumero 636589377

Daniel H. Pink

Katumisen taito

Kuinka menneestä voi oppia

Tämä kirja kertoo katumisesta — siitä vatsassa vellovasta tunteesta, että nykyhetki olisi parempi ja tulevaisuus olisi valoisampi, jos ei olisi tullut valinneeksi niin huonosti, päättäneeksi niin väärin tai toimineeksi niin typerästi menneisyydessä. Toivon, että seuraavien kolmentoista luvun aikana näet katumisen uudessa ja oikeammassa valossa ja opit käyttämään sen muotoa muuttavia voimia hyvään tarkoitukseen.
Ote kirjan alusta

Kaikkia meitä kaduttaa. Lukuisten tutkimusten mukaan katumus on ihmisten useimmin tuntema kielteinen tunne. Olipa katumuksen aihe iso tai pieni, katumuksen tunnetta ei kannata ohittaa. Katumuksen tunne osoittaa meille oppimisen ja elämässä kasvamisen paikat.

Kolme mielenkiintoista lainausta kirjasta:

1. Katumuksen tarkastelu uhkan sijaan mahdollisuutena auttaa meitä muuttamaan sitä niin, että se toimiikin terävänä keppinä eikä lyijypeittona.

2. Tärkeintä on käyttää katumusta ketjureaktion aikaan saamiseksi: sydän lähettää viestin päälle, ja pää aloittaa toiminnan.

3. Välillä World Regret Survey -kyselyn vastauksia analysoidessani minusta ei niinkään tuntunut siltä, että tutkin väärinymmärretyintä tunnettamme, vaan pikemmin siltä, kuin olisin hoitanut jättimäistä ripittäytymistä verkon välityksellä.

Tämä kirja opettaa, miten katumista voi käyttää myönteisenä voimana niin, ettei se lannista. Kirja osoittaa, millä tavalla katumuksen monia vahvuuksia voi käyttää parempien päätösten tekemiseen, tehokkaampaan työntekoon ja opiskeluun sekä tuomaan merkityksellisyyttä elämään.

Katuminen ei ole vaarallista tai epänormaalia. Katuminen on niin keskeistä kehittymisellemme ja niin kriittistä asianmukaiselle toiminnalle, että sen puuttuminen voi aikuisilla olla merkki vakavasta ongelmasta.

Se on terveellistä ja yleismaailmallista, olennainen osa ihmisenä olemista. Katuminen on arvokasta. Se selkeyttää ja ohjaa. Katumus tekee meistä inhimillisiä. Se antaa meille toivoa.Kirjan luettuasi olet saanut uuden käsityksen kaikkein väärinymmärretyimmästä tunteestamme, joukon tekniikoita menestyäksesi monimutkaisessa maailmassa ja syvemmän käsityksen siitä, mikä saa sinut toimimaan ja mikä tekee elämästä elämisen arvoista.

Vuonna 2020 suunnittelimme ja toteutimme pienen kyselytutkimuksiin erikoistuneen asiantuntijaryhmän kanssa kaikkien aikojen suurimman määrällisen analyysin amerikkalaisten katumiseen liittyvistä asenteista: American Regret Project -tutkimuksen (suom. Amerikkalainen katumustutkimus). Selvitimme ja luokittelimme, mitä asioita 4 489 henkilöä katuu.Samaan aikaan avasimme verkkosivun, World Regret Surveyn (suom. Maailman katumuskysely, www.worldregretsurvey.com), jonka kautta on kerätty enemmän kuin 16 000 katumuksen aihetta ihmisiltä 105 maasta.

Näiden kahden valtavan tutkimuksen pohjalta kirja tarkastelee, mitä ihmiset todella katuvat.
Daniel Pink

Daniel H. Pink on kirjoittanut menestysteokset Drive, To Sell Is Human ja When (suom. Milloin? 2019). Tässä kirjassaan hän hyödyntää psykologian, neurotieteen, taloustieteen ja biologian tutkimuksia haastaakseen laajalti vallitsevia oletuksia tunteista ja käyttäytymisestä. Kirjan oikeudet on myyty 30 maahan.

Alkuperäisteos: The Power of Regret - How Looking Backward Moves Us Forward
Suomentaja: Kaisa Koskela

  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-446-6
  • Nidottu, 279 sivua
  • Tilausnumero 636589377

Arvostelut kirjasta Katumisen taito

Havahduttava

Tämä kirja on ollut pysäyttävä ja tärkeämpi kuin ajattelin. Tuli kk kirjana vähän vahingossa ja ajattelin ensin palauttaa, mutta tulin toisiin ajatuksiin selailtuani kirjaa. Hyvin avattu tärkeää ilmiötä, joka usein johtaa lamaantumiseen ja estää parantavan uudelleen orientoitumisen. Nostaa näkyväksi ilmiön, joka on hyvä muistaa ja ottaa työskentelyyn myös asiakastyössä.

- Minna

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.