Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kasvun vuosi
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 29,90 €
JÄSENELLE 25,40 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-461-9
  • Sidottu, 255 sivua
  • Tilausnumero 636589335

Maaretta TukiainenMarkus Frey (kuv.)

Kasvun vuosi

Luonnon ja oman elämän havaintokirja

Kasvun vuosi on edessäsi, jos niin haluat. Tämän kirjan avulla voit nimittäin elää kokonaisen vuoden, jonka aikana tapahtuu kasvua.
Miten?

Menemällä luontoon, tekemällä havaintoja ja soveltamalla niiden herättämiä ajatuksia omaan elämääsi.


Kasvun vuosi
on täytettävä havaintokirja, jossa on selkeä ja kaunis mustavalkokuvitus. Kirjaa voi käyttää paitsi lähiluonnon tarkkailuun ja havaintojen tekemiseen myös oman elämän tarkasteluun.Teos on jaoteltu neljään vuodenaikaan. Vuodenaikoihin liittyy tuoksu-, kuulo-, maku-, tunne- ja havainto-osiot, syventäviä teematehtäviä sekä elämän perimmäisiä kysymyksiä, joiden avulla suhde itseen ja luontoon vahvistuu. Mukana on myös tunnistus- ja bongaustehtäviä lähiluonnon kasveista, eläimistä ja ilmiöistä. Inspiroivien tehtävien avulla kirja houkuttelee tarkastelemaan luonnon merkitystä oman hyvinvoinnin lähteenä. Kevätosion pohdinnat liittyvät uuteen elämäntilanteeseen, kesäosio auttaa tarkastelemaan vakiintunutta elämää eri näkökulmista, syysosio keskittyy luopumiseen ja talviosio palautumiseen sekä voimien keräämiseen uutta kasvukautta varten.

Tämä kirja on tarkoitettu rinnalla kulkijaksesi minne oletkaan menossa. Havaintojesi ansiosta suhteesi luontoon voi vahvistua ja käsitys itsestäsi selkiytyä. Kun itsetuntemuksesi kasvaa, alat tunnistaa oman hyvinvointisi lähteitä luonnosta ja opit ammentamaan niistä voimaa arkeesi. Siten vuosi lähiluonnossa voi kasvaa opintoretkeksi elämästä.Kirjan avulla vuodenajat syvenevät inhimillisen kasvun pohdinnaksi — olipa tarkastelussa sitten parvekepuutarha, rivi- tai omakotitalon piha tai vaikka yhteiskäyttöinen siirtolapuutarhapalsta.

Palautteita:


”Kaunis sukellus luontoon ja omaan itseen.” — Elina Tuikka, taideterapeutti

”Tämän kirjan avulla saat suoraa tietoa luonnosta. Aistitieto jäsentyy omien havaintojesi kautta ainutlaatuiseksi, omaperäiseksi tiedoksi. Itseäni kirja auttaa äitinä siirtämään luonnon viisautta eteenpäin omalle pojalleni.” — Kaisa Kärkkäinen, joogaopettaja ja yrittäjä

”Positiivinen ja innostava kirja, joka tarjoaa apuvälineen luonnon tarkasteluun ja työstä palautumiseen ja rauhoittumiseen. Lyhytkin hetki luonnossa tukee jaksamista ja ennaltaehkäisee työuupumusta.” — Ville Viksten, 50, vientijohtaja

”Helposti lähestyttävä, ihmisen kokoinen aikuisten puuhakirja, joka voi huomaamatta viedä mukanaan syvällisiinkin pohdintoihin.” — Anu Laukkanen, koulutussuunnittelija

Tekijät:Maaretta Tukiainen oli kolmevuotias, kun hän meni ensimmäiselle metsäretkelle. Lähiluonnon lajit tulivat tutuiksi jo ennen koulua. Siitä lähtien Maaretta on rakastanut kasveja ja kukkia. Hän on kirjoittanut kirjoja luovuudesta ja mielestä, muun muassa erittäin suositut Hyvän mielen vuosi- ja Hyvän mielen taito -kirjat, ja tehnyt podcasteja kodista ja keramiikkataiteesta. Hänen taustansa on media-alalta. Maaretan lempipaikka on puuhuvilan takana oleva salainen puutarha, jonne hän syksyisin istuttaa uusia tulppaaneja.

Markus Frey vietti lapsena kesät suvun kesäpaikassa järven rannalla. Iltaisin hän piirsi luonnon aiheita öljylampun alla. Siitä lähtien luonto on ollut tärkeä osa hänen elämäänsä — myös graafisena suunnittelijana. Markus harrastaa japanilaista taistelulajia kendoa ja tekee työkseen visuaalista viestintää. Vapaa-ajallaan hän bongaa lintuja. Markus on kuvittanut kirjat Hyvän mielen vuosi ja Pohjolan voimaeläimet, ja hänellä on myös taideterapeutin koulutus. Markuksen lempipaikka on Haltialan niityillä.

  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-461-9
  • Sidottu, 255 sivua
  • Tilausnumero 636589335

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.