Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Toipuva mieli
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2020
  • ISBN 978-952-370-027-7
  • Nidottu, 227 sivua
  • Tilausnumero 153974151

Markus RaivioJouko Raivio

Toipuva mieli

Opas toipumisorientaatioon

Kysyin, mikä häntä oli auttanut, ja odotin vastausta hyvistä lääkkeistä. Hän mietti vähän aikaa ja sanoi sitten, että kun häntä ruvettiin pitämään ihmisenä. Se oli niin älyttömän hienosti sanottu, että minulla meinasi tulla siinä paikassa itku.

Mielenterveyden häiriöistä toipuminen on kliinisesti nähty oireiden parantumisena. Toipumisorientaatiossa ei kuitenkaan lukkiuduta diagnooseihin eikä haikailla aikaan ennen sairastumista, vaan sen sijaan aletaan rakentaa merkityksellistä elämää oireista huolimatta.

Toipumisorientaatiossa toipuja on itse aktiivinen toimija. Hoidossa tuetaan potilaan oman identiteetin vahvistumista ja autetaan uskomaan omiin voimavaroihin. Häntä kannustetaan myös löytämään itselleen merkityksellisiä elämänsisältöjä ja tavoitteita psyykkisten häiriöiden aiheuttamista rajoituksista huolimatta.

Teos johdattaa toipumisorientaation keskeisiin periaatteisiin. Lisäksi se tuo esille mielenterveyden parissa työskentelevien vaikuttajien ja kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä suomalaisten mielenterveydestä ja toivottavista kehityssuunnista. Kirja on tarkoitettu mielenterveystyön ammattilaisille, mielenterveyden haasteista kärsiville ja heidän läheisilleen sekä kaikille mielenterveydestä ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Markus Raivio on Kulttuurin ja hyvinvoinnin liiton Kukunorin toiminnanjohtaja ja Mielenterveyden keskusliiton varapuheenjohtaja. Hän on sosiaali- ja terveysalalla tunnettu sosiaalisten innovaatioiden kehittäjänä.

Jouko Raivio on viestinnän ja median teorioihin ja käytäntöihin perehtynyt yhteiskuntatieteiden tohtori. Tutkimuksissaan hän on soveltanut niin sanottua toimijaverkkoteoriaa (ANT) muun muassa kirjastojen ja kirjallisuuden portinvartijakäytäntöihin ja kustannustoimittajan toimintaan.

  • 1. painos, 2020
  • ISBN 978-952-370-027-7
  • Nidottu, 227 sivua
  • Tilausnumero 153974151

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.