Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Uteliaisuuden taito
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,00 €
JÄSENELLE 33,20 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-152-6
  • Sidottu, 178 sivua
  • Tilausnumero 100079795

Hanna Siefen

Uteliaisuuden taito

Kun oppiminen on tietämistä tärkeämpää

Kuinka yhdistetään halu olla osaava ja halu olla utelias? Kuinka löytyy tasapaino varman suorittamisen ja epätasaisen oppimisen välillä? Tämän kirjan avulla opit hahmottamaan nykyisen osaamisesi paremmin ja rakentamaan rinnalle uteliaisuuden taidon.

Kirjan avulla opit...
1. Kuinka voi kehittää asiantuntemustaan uteliaisuuden avulla?
2. Kuinka uteliaisuuden voi valjastaa itsetuntemuksen lisäämiseksi?
3. Kuinka uteliaisuus voisi olla hyödyksi myös muille?


Ihmisen toimintaa ohjaa usein tarve olla tehokas ja varovainen. Tuttu tekemisen tapa houkuttelee ja voi taata varman suorituksen vakaassa ympäristössä. Mutta kuka enää elää sellaisessa? On aika oppia tunnistamaan arkisen oppimisen psykologiset esteet ja rakentaa rinnalle uteliaisuuden taito. Se tapahtuu rautaisannoksella psykologista tietoa ja käytännön konkretiaa.

Kirja selittää, mitä meissä tapahtuu oppimisen hetkellä, kuinka voimme valita uteliaisuuden toimintaamme ohjaavaksi ajuriksi, jotta oppimista todella tapahtuu, ja kuinka taklaamme oppimista haastavat psykologiset esteet.

Opit tunnistamaan taidokkaat ajatusrakennelmat, joita olet elämäsi aikana nikkaroinut ja jotka ohjaavat toimintaasi. Opit antamaan arvoa ja tunnustusta sille osalle itseäsi, jolle usein olet sokea ja jota pidät itsestäänselvyytenä.

Kehittymisen keskeisin työkalu on arkinen uteliaisuus, joka ulottuu niin asiantuntemukseen, itsetuntemukseen kuin toisen tuntemukseenkin. Kun nämä uteliaisuuden taidot ovat hallussa, kehittymisellä ei ole ylärajaa.

Kirjan tarkoitus on tehdä sisäistä maailmaasi näkyväksi ja vahvistaa kykyäsi irrottautua syvään juurtuneen ajattelun otteesta. Tavoitteena on rohkaista jokaista olemaan utelias ja oppimaan uutta omasta työstä, itsestä ja muista ihmisistä.

AIHEITA:

Uteliaisuuden porttiteoria
Heräävä uteliaisuus
Sinnikäs uteliaisuus
Laiska mieli haastaa uteliaisuuden taidon
Vino mieli voi viettää harhaan
Vahvistusharha
Pätevyysharha
Varovainen mieli pyrkii suojelemaan meitä
Minäkeskeinen mieli saattaa sivuuttaa muut

"Uteliaisuus avaa uuden maailman. Houkuttelee etsimään, ihmettelemään, helistämään ja horjuttamaan. Uteliaisuus on kuraista kokeilua. Tutkimista, mitä tapahtuu. Jännittävää reunalla oloa.

Parhaimmillaan uteliaisuus kukoistaa osaamisen ja uuden oppimisen rajapinnalla, kuten minulla nyt. Haluan jakaa kirjan avulla osaamistani oppimisen psykologiasta, jota olen psykologin työssäni kartuttanut vuosien ajan."


Hanna Siefen on psykologi, valmentaja ja podcast-tuottaja. Hän on myös kolmen lapsen äiti, joka rakastaa illanistujaisia ja museoita. Siefen tarjoaa kirjansa kautta tutkimustietoa, omakohtaista kokemusta sekä käytännön keinoja osaamisen kehittämiseen, jonka voit aloittaa jo tänään.

  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-152-6
  • Sidottu, 178 sivua
  • Tilausnumero 100079795

Arvostelut kirjasta Uteliaisuuden taito

Mielenkiintoinen kirja uteliaisuuden ja avarakatseisuuden tärkeydestä.

- Satu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.