Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Sosiaali- ja terveysalan Tietopalvelun suosituimmat TOP 10


PÄIVITETTY 16.10.2023

1. Tyytyväisyys

Tämä kirja esittää, että tavallinen, arkinen tyytyväisyyden tunne on työelämän arvokas ja usein ohitettu voima. Jatkuvan tsemppaamisen, kirimisen ja parhaansa tekemisen vastapainoksi tarvitaan jo saavutetun äärelle pysähtymistä ja työelämän suvantohetkien vaalimista. Työssä koettu tyytyväisyys edellyttää tasapainottelua tilanteeseen tyytymisen ja korjattaviin asioihin puuttumisen välillä. Kirja neuvoo käytännönläheisesti, miten niin yksittäinen työntekijä kuin koko työyhteisö voi yhdessä rakentaa tyytyväisyyden kulttuuria.

Tilaa tästä


2. Aistitiedon käsittelyn vaikeudet

Tämä teos antaa tietoa aistitiedon käsittelystä ja siihen liittyvistä vaikeuksista. Kirjassa käsitellään vaikeuksien tunnistamista, vaikutusta toimintakykyyn eri ikävaiheissa, arviointia ja kokonaisvaltaista kuntoutusta. Mukana on runsaasti hyviä käytänteitä, joiden avulla voi tukea toimintakykyä niin kotona, varhaiskasvatuksessa, koulussa kuin työelämässä. Ilmestyy 20.12.


Tilaa tästä

3. Tunnetaidot voimavarana

Tunnetaidot ovat korvaamaton työväline erityisesti ihmisten parissa työskentelevilleTeos ohjaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia tunnistamaan työtä ohjaavia tunteita. Kirjassa on käytännössä hyväksi havaittuja harjoituksia, joiden avulla voi vahvistaa tunnetaitojaan. Mukana on myös arjen esimerkkejä erilaisista vuorovaikutustilanteista.

Tilaa tästä


4. Puhutaan tunteista -kortit

Kortit auttavat löytämään sanoja omille kokemuksille, keskustelemaan tunteista ja lisäämään tunnetaitoja. Pakka sisältää 42 kysymyskorttia, jotka herättävät pohtimaan omaa tunne-elämää aina lapsuudesta nykyisyyteen. Kortteja voi käyttää yksin, jonkun luotettavan ihmisen kanssa tai ryhmässä. Pakka sisältää lisäksi 3 apukorttia syventämään pohdintoja ja keskusteluja.

Tilaa tästä

5. Pakko-oireet ja OCD

Pakko-oireet ja OCD on ensimmäinen suomalainen teos pakko-oireisesta häiriöstä. Kirjassa käsitellään pakko-oireisen käyttäytymisen syitä sekä hoitomenetelmiä, joiden avulla pakko-oireita voidaan lievittää. Pakko-oireista häiriötä ja sen ilmenemismuotoja tarkastellaan monipuolisesti lapsuudesta aikuisuuteen; mukana on myös tietoa niin OCD-lasten ja nuorten tukemisesta kouluympäristössä kuin vertaistukitoiminnastakin.

Tilaa tästä


6. Mitä Miu tarvitsee?

Mitä Miu tarvitsee? on herttainen tunnetaitokirja alle 3-vuotiaille ja osa suosittua Fanni-tunnetaitosarjaa. Kirja kertoo tarpeiden kuuntelemisen tärkeydestä pienelle lapselle ymmärrettävällä tavalla. Kehotarpeet, turvatarve, yhteystarve, arvostustarve ja itsenäisyystarve ovat meille kaikille yhteisiä tarpeita. Lapsen käyttäytyminen ja hänen kokemansa tunteet viestivät heränneistä tarpeista, jotka kohtaamalla lapsi voi hyvin.

Tilaa tästä

7. Vaietut tunteet

Näissä korteissa ei leijuta pehmeässä pastellissa, vaan tunnetilan niin vaatiessa huudetaan tuskasta ja kiroillaan. Kortit auttavat sanoittamaan tunteita, joita ei kehdata tai uskalleta sanoa ääneen. Kukin kortti antaa esimerkin siitä, mitä kyseistä tunnetta tunteva henkilö voisi sanoa tai jättää sanomatta, ja siten johdattelee korttien käyttäjää pohtimaan omakohtaisesti, mitä kortin tunne hänessä herättää. Kortteja voi käyttää omien kokemusten ja tunnetilojen sanoittamiseen niin yksin, läheisten kuin ammattilaisten kanssa.

Tilaa tästä


8. Fannin uniseikkailut

Tämä nukutuskirja vie lapsen rauhoittaville uniseikkailuille Vinhavaaraan Fannin ja kaverusten kanssa. Siellä lapsi pääsee vierailemaan jokaisen hahmon lempipaikassa ja saa pohtia kuluneen päivän tapahtumia sekä rauhoittaa itsensä unten maille. Kirjassa on neljä nukahtamistarinaa, jotka luovat turvallisen nukkumaanmenohetken ja rauhoittavat kehon sekä mielen touhuista.


Tilaa tästä

9. Johtamisen psykologia

Tämä teos auttaa johtajaa rakentamaan siltaa työn mielekkyyden ja työyhteisön tuloksellisuuden välille. Johtamisen psykologian päähenkilöitä ovat ihmiset ja heidän halunsa antaa parhaansa yhteiseen käyttöön. Jokaisella työyhteisöllä ja sen jäsenillä on oma historiansa, joka tuottaa erilaisia kokemuksia ja tulkintoja asioiden sujuvasta hoitamisesta.

Tilaa tästä


10. Lapsen hyvinvointi alkaa kodista

Kirjassa tarkastellaan lasten psyykkistä hyvinvointia ja sen edellytyksiä sekä tuodaan esille kotikasvatuksen arvo lapsen kehitykselle. Teos antaa tutkimukseen pohjautuvia perusteita kotikasvatukselle, avaa näköaloja vanhemmuuteen, virittää keskustelua ja innostaa tekemään aloitteita lasten edun toteutumiseksi niin perheessä kuin yhteiskunnassa.

Tilaa tästä

TILAA SUOSITUIMPIA ALLA:

TARJOUS 11,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 17,90 € Normaali jäsenhinta 13,40 €
TARJOUS 24,90 €
Hinta voimassa 17.12.2023 asti Normaalihinta 35,90 € Normaali jäsenhinta 30,50 €
HINTA 28,90 €
JÄSENELLE 26,00 €

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.