Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Lyhytterapeuttinen työote
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 43,00 €
JÄSENELLE 36,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 4. painos, 2022
  • ISBN 978-952-451-654-9
  • Nidottu, 383 sivua
  • Tilausnumero 100084120

Katri KanninenLiisa Uusitalo-Arola

Lyhytterapeuttinen työote

Miten varmistat, että asiakas saa tarvitsemansa avun lyhyen tapaamisajan puitteissa, kun tapaat häntä vain kerran, kolmesti, viidesti tai viisitoista kertaa?

Lyhyt työskentely on monelle sosiaali- ja terveysalan työntekijälle resurssien sanelema lähtökohta, ja riittämättömyyden tunne on usein osa työntekijän arkipäivää. Merkityksellinen työskentely voi kuitenkin onnistua hyvinkin rajatuissa ajallisissa puitteissa. Onnistumisen edellytyksenä on työntekijän suunnitelmallisuus, aktiivisuus, yhteistyökykyisyys sekä taito kohdentaa ja rajata työtä asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Tämä kirja opastaa sinua hyödyntämään lyhytterapeuttista työotetta ja siinä käytettäviä työkaluja auttamistyössä. Teoksessa käydään läpi, mitä lyhyt työskentely edellyttää, mitä sillä voi saavuttaa sekä millaista tutkimusnäyttöä on saatu lyhyen työskentelyn onnistumisesta. Lisäksi siinä esitellään malleja eripituisen työskentelyn rakentamiseen suunnitelmallisesti ja ajan rajallisuus huomioiden. Teoksessa pureudutaan myös etenemisen seurantaan, työskentelyn arviointiin, hyvään yhteistyösuhteeseen sekä jaksamisen haasteisiin. Käytännönläheisyyttä kirjaan tuovat lukuisat tapausesimerkit.

Teoksesta saat tekniikoita tunnetyöskentelyyn ja uusien toimintatapojen löytämiseen sekä välineitä lyhyen työskentelyn haasteista selviytymiseen ja ammattilaisena kehittymiseen. Kun osaat kuvata ja perustella omat työskentelytapasi, saat myös ammatillista varmuutta ja kasvatat voimavarojasi.

"Kirja antaa erinomaisia käsitteellisiä ja konkreettisia työkaluja vuorovaikutuksellista hoitotyötä tekeville. Kirja nostaa esiin sen merkittävän tosiasian, että auttamistyö on erilaisista syistä johtuen varsin usein aikarajallista. Se osoittaa, miten lyhyissäkin hoidoissa on mahdollista saavuttaa hyviä tuloksia johdonmukaisella ja joustavalla työtavalla. Kirjoittajat puhuttelevat lukijaa tuomalla oman äänensä kuuluviin havainnollistavilla ja runsailla esimerkeillä. Vankka teoriapohja ja tutkimustieto yhdistyvät kirjan luvuissa monipuolisesti eritoten yksilöllisten tapausjäsentelyjen kuvauksissa, joissa keskeisenä kärkenä on sen huomiointi, mikä asiakkaalle on juuri nyt mahdollista ja mikä on hänen tavoitettavissaan."
Hely Kalska, FT, kouluttajapsykoterapeutti

"Psykoterapiaa käsittelevissä kirjoissa on kaksi ongelmaa. Ensimmäinen on, että ne ovat vaikeaselkoisia ja liian yksityiskohtaisia. Toinen on, että niissä esitellään ongelma ja terapeuttinen interventio, mutta unohdetaan kolmas ja tärkein elementti eli aika. Kirjoissa ei yleensä kerrota, kuinka terapia jatkuu ja miten toimitaan, kun ongelma palaa. Tässä kirjassa ei ole mitään näistä ongelmista. Kirjoittajat ovat tehneet tärkeän teoksen, joka jokaisen psykoterapeutin ja mielenterveystyötä tekevän kannattaa lukea. Tuleva klassikko!”
Teemu Ollikainen, Psykologiliiton ammatillisista asioista vastaava psykologi, psykoterapeutti

  • 4. painos, 2022
  • ISBN 978-952-451-654-9
  • Nidottu, 383 sivua
  • Tilausnumero 100084120

Arvostelut kirjasta Lyhytterapeuttinen työote

Loistava tietopaketti terapeuttista työtä tekevälle sosiaalialan ammattilaiselle. Suosittelen,on hintansa arvoinen!

- R.R.

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.