Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Konstaapeli Daniel tässä, moro!
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 25,00 €
JÄSENELLE 22,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2022
  • ISBN 9789523545410
  • Nidottu, 177 sivua
  • Tilausnumero 100083176

Daniel Kalejaiye

Konstaapeli Daniel tässä, moro!

Tiesitkö, että jos punnitset tahallaan irtokarkkia väärin, syyllistyt lievään petokseen? Tiesitkö, että kaverin alastonkuvan lähettäminen muille on rikos? Ja että somessa solvauksia lateleva tyyppi saattaa hyvinkin syyllistyä kunnianloukkaukseen? Entä tiesitkö, että pelkkä rikokseen yllyttäminen on rangaistavaa?

Mutta hei, onko aina opittava kantapään kautta? Tieto auttaa välttämään hölmöilyt etukäteen. Samalla se auttaa myös puolustamaan omia oikeuksiasi.

Konstaapeli Daniel kertoo sulle rikoksista ja rangaistuksista. Mukana on esimerkkitarinoita tutuista ympyröistä: kaveriporukoiden päähänpistoja, bileillan kämmejä, suhdekriisejä. Daniel kertoo myös ajatuksiaan ja kokemuksiaan muun muassa kiusaamisesta, nettikäyttäytymisestä, mopon virittämisestä, groomingista, rasismista ja onnettomuuspaikalla kuvaamisesta. Tässä kirjassa pääset myös testaamaan rikostutkijan taitoja. Ai niin, tiesitkö muuten, mitä tapahtuu sen jälkeen, kun teet rikosilmoituksen? Kohta tiedät! Konstaapeli Daniel kertoo senkin.


Daniel Kalejaiye on vanhempi konstaapeli, jolla on somessa yli 130 000 seuraajaa. Kalejaiye työskentelee Itä-Suomen poliisilaitoksella osana Kuopion Ankkuriryhmää, joka tekee ehkäisevää työtä nuorten parissa. Nuorempana Kalejaiye tuli tutuksi myös Ylen Summeri-ohjelman juontajana.

  • 2022
  • ISBN 9789523545410
  • Nidottu, 177 sivua
  • Tilausnumero 100083176

Arvostelut kirjasta Konstaapeli Daniel tässä, moro!

Tämä sopii monen ikäiselle lukijalle. Kirjassa avataan rikoslakia niin,että nuorempikin lukija ymmärtää sen.

- Laura

Hyvä kirja teineille

Kirjassa on paljon tärkeää asiaa, jota ei vanhempana huomaa ottaa esille ja kertoa. Ajat ovat omasta nuoruudesta muuttuneet niin paljon. Ostin 13v tytölle ja pikkuveli saa lukea myös, kunhan vähän kasvaa. Suosittelen!

- Äiti

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.