Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Muistin ongelmat
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 42,00 €
JÄSENELLE 36,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-587-0
  • Nidottu, 228 sivua
  • Tilausnumero 100037737

Kaija Virjonen (toim.)

Muistin ongelmat

Toimiva palvelukokonaisuus ehkäisystä hoitoon

Mitä olinkaan sanomassa? Nyt on ihan sellainen olo, että jotain on unohtunut. Pitiköhän minun käydä tänään jossain?

Kaikki ihmiset unohtelevat asioita. Milloin on syytä epäillä muistisairautta itsellä, läheisellä tai asiakkaalla? Huoli muistin terveydestä koskettaa lähes jokaista jossakin elämänvaiheessa. Sen taustalla vaikuttaa usein läheltä seurattu oman läheisen, sukulaisen tai tuttavan muistisairaus.

Suomi on tällä hetkellä eräs nopeimmin ikääntyviä maita, mikä tarkoittaa, että muistisairaiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Nykyisin muistisairaudet ovat ikääntyvien lisäksi yhä enemmän myös työikäisten vaivana. Sosiaali- ja terveysalalla toimivilla on suuri vastuu muistisairauksien ennaltaehkäisystä ja varhaisesta toteamisesta.

Muistisairaudet vaikuttavat monella osa-alueella, sillä on pohdittava, miten hoito järjestetään, kuinka paljon resursseja tarvitaan ja miten muistisairas kohdataan.

Teoksessa kuvataan käytännönläheisesti niin muistiterveyden hoitamista, muistisairaan kohtaamista kuin muistisairauksien hoitamista yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.

Kirjassa otetaan monipuolisesti kantaa muistisairaiden palveluihin ja puhutaan vahvasti ennalta ehkäisevän työn tärkeydestä, jolla varmistetaan ihmisten hyvinvointi ja palvelujärjestelmän toimivuus. Kirja sisältää myös testejä sekä lomakemalleja muun muassa toimintakykymittareista ja hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelmista.

Teos tarjoaa tietoa jokaiselle oman muistiterveyden ylläpitoon ja läheisistä huolehtimiseen, mutta ennen kaikkea sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka työssään omalla sektorillaan hahmottavat koko palvelupolkua ja tunnistavat hälytysmerkit sekä auttavat ja ohjaavat asiakkaita oikeaan suuntaan.

  • 1. painos, 2013
  • ISBN 978-952-451-587-0
  • Nidottu, 228 sivua
  • Tilausnumero 100037737

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.