Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Irti sosiaalisesta jännittämisestä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 24,00 €
JÄSENELLE 22,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1 painos, 2016
  • ISBN 9789516564725
  • Nidottu, 118 sivua
  • Tilausnumero 100055599

Jan-Henry StenbergEero-Matti KoivistoSalla SaihoSatu PihlajaSaara HalmeMinna HelkavaaraGrigori JoffeMatti Holi (toim.)

Irti sosiaalisesta jännittämisestä

Pelko nolatuksi tai nöyryytetyksi tulemisesta rajoittaa merkittävästi monien ihmissuhteita, opintoja ja työuraa. Pahimmillaan sosiaalisten tilanteiden pelko voi vaikeuttaa elämää huomattavasti.

Kun toisten tarkkailun kohteeksi tai vieraitten ihmisten kanssa tekemisiin joutuminen aiheuttaa huomattavaa toiminnallista haittaa, on kyseessä sosiaalisten tilanteiden pelko. Sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsii yli 5 % suomalaisista, ja se on yksi tavallisimpia ahdistuneisuuden muotoja. Sosiaalinen ahdistuneisuus on pelon ja jännittyneisyyden kokemista sosiaalisissa tilanteissa ja pelkoa siitä, että joutuu muiden arvostelemaksi. Usein siihen liittyy myös ruumiillisia tuntemuksia, kuten ikävää tunnetta vatsassa, hikoilua ja punastumista. Sosiaalisessa ahdistuneisuushäiriössä tai sosiaalisessa fobiassa ahdistus on tilanteeseen nähden epärealistisen suurta, jolloin ongelma alkaa haitata arkielämää ja toimintakykyä.

Irti sosiaalisesta jännittämisestä on itsehoito-opas, jonka avulla on mahdollista voittaa sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä pelko ja ahdistus. Erityisen tärkeää on tunnistaa epärealistisen suuri huoli tulemisesta toisten arvioimaksi ja sen virittämä itsetarkkailu. Lisäksi kiinnitetään huomiota sosiaalisten tilanteiden välttelyyn ja harjaannutaan jännittäviin tilanteisiin. Altistuksen avulla voidaan tehokkaasti lievittää ikäviä kehollisia tuntemuksia ja tunteita, jotka esiintyvät sosiaalisten tilanteiden yhteydessä.

Kirja pohjautuu Mielenterveystalo.fi-verkkopalvelussa kehitettyyn nettiterapiaan, joka tarjoaa nopeasti saatavilla olevaa hoitoa lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveyden ongelmiin.

  • 1 painos, 2016
  • ISBN 9789516564725
  • Nidottu, 118 sivua
  • Tilausnumero 100055599

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.