Tilaa uutiskirjeemme – saat 10 %:n alennuskoodin verkkokauppaamme
Mieli maasta
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 40,00 €
JÄSENELLE 34,00 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2011
  • ISBN 978-952-451-501-6
  • Sidottu, 254 sivua
  • Tilausnumero 100033935

Anna-Liisa Lämsä (toim.)

Mieli maasta

Masentuneen nuoren kohtaaminen ja tukeminen

Katse on piiloutunut hiusten taakse. On vain kaiken kattava uupumus ja paha olo, eikä mistään saa otetta. Ei auta yhtään, jos vain käsketään ottamaan itseään niskasta kiinni.

Masennus on yleisin nuorten mielenterveyden häiriö. Läheskään kaikki masentuneet nuoret eivät ole hoidon piirissä, eivätkä psykiatrisen hoidon resurssit nykyisellään riitä vastaamaan kattavaan hoidon tarpeeseen.

Tämä kirja syntyi käytännön tarpeesta antaa toimivia työkaluja kohdata masentunut nuori ja tukea hänen kasvuaan. Artikkeleissa tarkastellaan masennusta ja sen ehkäisyä nimenomaan nuoruusiän psykososiaalisen kehityksen ja sen tukemisen näkökulmasta.

Nuoruusiän ominaisluonteen ja kehitykseen vaikuttavien tekijöiden ymmärtämisestä on hyötyä nuorten lisäksi myös lasten kanssa työskenteleville. Tämä korostuu, kun otetaan huomioon, että kasvuiässä tapahtuneet menetykset on yksi nuoruusiän masennukselle altistava tekijä. Nuoren masennusriskiä voidaan pienentää tukemalla lasten tervettä kasvua ja kehitystä. Erityisen tärkeää on nähdä lasten terveen ja tasapainoisen kehityksen ja sen tukemisen rooli nuoruusiän ongelmien ennaltaehkäisyssä.

Kirja auttaa lukijaa löytämään keinoja, joita voi omalta osaltaan hyödyntää masennuksen ennaltaehkäisyssä sekä masentuneiden nuorten kohtaamisessa ja tukemisessa. Lasten kanssa tehdyllä työllä luodaan pohjaa heidän tulevalle kasvulleen ja hyvinvoinnilleen.


Kirjan kirjoittajat ovat psykiatrian, mielenterveystyön ja erityisopetuksen ammattilaisia. Teos on tehty yhteistyössä Ammattiopisto Luovin kanssa ja on jatkoa suositulle kirjalle Mun on paha olla — Näkökulmia lasten ja nuorten psyykkiseen hyvinvointiin.

  • 1. painos, 2011
  • ISBN 978-952-451-501-6
  • Sidottu, 254 sivua
  • Tilausnumero 100033935

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.